Молитва божией матери семистрельная текст

Добавить в Любимые закладки

Тропарь, глас 5-й:
Умягчи наша злая сердца, Богородице, и напасти ненавидящих нас угаси, и всякую тесноту души нашея разреши. Hа Твой святый образ взирающи, Твоим страданием и милосердием о нас умиляемся и раны Твоя лобызаем, стрел же наших, Тя терзающих, ужасаемся. Не даждь нам, Мати благосердная, в жестокосердии нашем и от жестокосердия ближних погибнути, Ты бо еси воистину злых сердец Умягчение.

Кондак:
Избранной Деве Марии, превысшей всех дщерей земли, Матери Сына Божия, Его же даде спасению мира, со умилением взываем: воззри на многоскорбное житие наше, воспомяни скорби и болезни, ихже претерпела еси, яко наша земнородная, и сотвори с нами по милосердию Твоему, да зовем Ти: Радуйся, многоскорбная Мати Божия, печаль нашу в радость претворяющая.

Молитва:
О многострадальная Мати Божия, Превысшая всех дщерей земли, по чистоте Своей и по множеству страданий, Тобою на земли перенесенных, приими многоболезненныя воздыхания наша и сохрани нас под кровом Твоея милости. Иного бо прибежища и теплаго предстательства разве Тебе не вемы, но, яко дерзновение имущая ко Иже из Тебе рожденному, помози и спаси ны молитвами Своими, да непреткновенно достигнем Царствия Небеснаго, идеже со всеми святыми будем воспевать в Троице единому Богу ныне и присно, и во веки веков. Аминь.

Образ Божьей матери запечатлён во многих творениях иконописцев. Особенно любима в народе икона – «Умягчение злых сердец». Её почитают, как чудотворную и обращаются к святому образу Богородицы с молитвой для устранения враждебности, налаживания отношений, дарования мира и покоя.

  • 14 июня — переходящая
  • 26 августа

История иконы

Молитва божией матери семистрельная текст

Святая Богородица изображена на иконе с семью мечами, направленными в её сердце. Число семь означает полноту или даже избыточность чего либо. Здесь символизирует огромную сердечную боль, испытанную Божьей Матерью в период земной жизни.

Еще одно название святого образа – «Симеоново проречение». Симеон Богоприимец, встретив Пресвятую Деву и Иосифа, принесших младенца Иисуса в храм Иерусалимский, предсказал, что смерть Христа даст многим, уверовавшим в него, спасение. А Богоматери он поведал, что её сердце будет поражено при виде смертных страданий Сына. Этот сюжет и стал изображаться на иконе.

Существует другое название образа – «Семистрельная», где к сердцу Святой Девы направлены семь стрел, так же означающих полноту скорби. Но страдания Божьей Матери теперь не от того, что она видит крестные муки Сына, а из-за грехов человеческих. Царица Небесная приносит молитвы Господу о каждом христианине, прибегающем к Её святому покровительству.

Молитва божией матери семистрельная текст

Обретением «Семистрельного» образа Православная церковь обязана деревенскому жителю из Вологодской губернии, длительно страдавшему тяжкой болезнью ног и безуспешно лечившемуся. Во сне ему было явлено, что болезнь отступит только после того, как он отыщет затерявшийся на церковной колокольне образ Пресвятой Богородицы.

Мужчина дважды пытался исполнить «приказ», но служители церкви не пускали его на колокольню. И только на третий раз ему было позволено взобраться на звонницу. Там он и нашел святыню. Оказалось, что икона служила в качестве ступени лестницы, по которой восходили звонари. Ужаснувшись невольному святотатству, служители очистили образ и отслужили молебен. После этого, усердно возносивший молитвы, христианин получил заветное исцеление.

В чем помогают молитвы перед иконой?

Молитва божией матери семистрельная текст

При возникновении проблем во взаимоотношениях, при формировании злобных помыслов и усилении вражды, при конфликтах на работе необходимо читать молитву Божьей Матери перед иконой «Умягчение злых сердец».

Пресвятая Дева поможет:

  • погасить конфликт;
  • рассеять атмосферу нетерпения;
  • убрать раздражение и злобу;
  • достичь примирения.

Молитва «Умягчение злых сердец» дарит спокойствие и умиротворение, подсказывает путь к примирению враждующих сторон.

Тексты молитв Богородице перед иконой «Умягчение злых сердец»

Тропарь, глас 5

Умягчи́ на́ша зла́я сеpдца́, Богоpо́дице,/ и на́пасти ненави́дящих нас угаси́/ и вся́кую тесноту́ души́ на́шея pазpеши́,/ на Твой бо святы́й о́бpаз взиpа́юще,/ Твои́м состpада́нием и милосе́pдованием о нас умиля́емся/ и pа́ны Твоя́ лобыза́ем,/ стpел же на́ших, Тя теpза́ющих, ужаса́емся./ Не даждь нам, Ма́ти Благосе́pдная,/ в жестосе́pдии на́шем и от жестосе́pдия бли́жних поги́бнути,// Ты бо еси́ вои́стину злых сеpде́ц умягче́ние.

Перевод: Умягчи наши злые сердца, Богородица, и нападения ненавидящих нас отрази, и всякие душевные огорчения наши разреши, ибо, взирая на Твой святой образ, Твоим состраданием и милосердием к нам мы сердечно сокрушаемся и раны твои целуем, о стрелах же наших, терзающих Тебя, ужасаемся. Не дай нам, Милосердная Мать, погибнуть в жестокосердии нашем или от жестокосердия ближних, ибо Ты воистину умягчение злых сердец.

Кондак, глас 2

Благода́тию Твое́ю, Влады́чице,/ умягчи́ сердца́ злоде́ев,/ низпосли́ благоде́телей,/ соблюда́ющи их от вся́каго зла,/ благомоля́щимся Ти усе́рдно// пред честны́ми ико́нами Твои́ми.

Перевод: Благодатью Твоей, Владычица, умягчи сердца злодеев, ниспошли благодетелей, сохраняющих их от всякого зла, с благодарностью и усердием молящимся Тебе перед почитаемыми иконами Твоими.

Молитва

О, Многоско́рбная Ма́ти Бо́жия, превы́шшая всех дще́рей земли́ по чистоте́ Свое́й и по мно́жеству страда́ний, Тобо́ю на земли́ пренесе́нных! Приими́ многоболе́зненная воздыха́ния на́ша и сохрани́ нас под кро́вом Твоея́ ми́лости, ина́го бо прибе́жища и те́плаго предста́тельства, ра́зве Тебе́, не ве́мы, но, я́ко дерзнове́ние иму́щи к И́же от Тебе́ Рожде́нному, помози́ и спаси́ ны моли́твами Свои́ми, да непреткнове́нно дости́гнем Ца́рствия Небе́снаго, иде́же со все́ми святы́ми бу́дем воспева́ти хвалу́ в Тро́ице Еди́ному Бо́гу, всегда́, ны́не, и при́сно, и во ве́ки веко́в. Ами́нь.

Молитва божией матери семистрельная текст

«О кто не ублажит Тя, Дево Благодатная, кто не воспоет Твое милосердие к роду человеческому. Тебе молимся, Тебя просим: не остави нас, во зле погибающих, раствори любовию сердца наша и ко врагам нашим пошли стрелу Свою, да уязвляет сердца наша миром к гонящим нас. Аще мир нас ненавидит — Ты простри любовь Свою к нам, аще мир нас гонит — Ты приими нас. Подаждь нам Благодатную силу терпения — без ропота перенести испытания, в мире сем бываемая. О Госпоже! Умягчи сердца злых человеков, восстающих на нас, да не погибнут сердца их во зле, но умоли, Благодатная, Сына Твоего и Бога нашего, да умирит сердца их миром, диавол же — отец злобы — да посрамится! Мы же, воспевающе милосердие Твое к нам, злым, непотребным, воспоем Ти, о Пречудная Госпоже Дево Благодатная: услыши нас в час сей, сокрушенная сердца имущих, огради нас миром и любовию друг ко другу и ко врагом нашим, искорени от нас всякую злобу и вражду, да воспоем Тебе и Сыну Твоему, Господу Иисусу Христу нашему: Аллилуиа! Аллилуиа! Аллилуиа!»

Молитва иконе Божией Матери «Умягчение злых сердец»

«О многострадальная Мати Божия, Превысшая всех дщерей земли, по чистоте Своей и по множеству страданий, Тобою на земли перенесенных, приими многоболезненныя воздыхания наша и сохрани нас под кровом Твоея милости.Иного бо прибежища и теплаго предстательства разве Тебе не вемы, но, яко дерзновение имущая ко Иже из Тебе рожденному, помози и спаси ны молитвами Своими, да непреткновенно достигнем Царствия Небеснаго, идеже со всеми святыми будем воспевать в Троице единому Богу ныне и присно, и во веки веков. Аминь.»

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector