Текст молитвы вечная

О Всепетая
Дево вечная,
Дево чудная.
Всесвятейшая!

Помощь скорая
Безпомощному,
Радость чудная
Безотрадному

Жезл для старого
И усталого,
Кров для странного
Безпокровного

Дите сирому
Безприютному
Матерь нежная
Сердобольная

Я Тебя молю,
Всесвятейшую,
Не отринь мою
Мольбу грешную.

Приклонись ко мне
На моление,
Поспеши ко мне
На спасение.

Руку крепкую
Ты простри ко мне,
Милость чудную
Удиви на мне.

Помоги идти
Стезёй тесною,
Помоги нести
Ношу трудную.

О Всепетая,
Я Тебе пою,
Сердобольная,
Услышь песнь мою.

Человек, являясь центром жизненной силы, притягивает одни вещи и отталкивает другие в соответствии со своими идеями и убеждениями. Единое сознание, выражая себя, образует атомы, которые соединяются с другими атомами, вибрирующими на такой же частоте. В этом заключается природа любого объекта, созданного из Единого сознания, – притягивать к себе те мысли-вещи, которые отвечают ментальным вибрациям этого объекта.

Мы знаем, что все вещи и явления нашего мира – это по сути своей чистое сознание, воплощенное в форме, которая отражает идею, содержащуюся в едином информационном пространстве. Сознание реагирует на сознание, мысли создают вибрации, как бы притягивая вещь или явление из небытия в физическую реальность, заставляя эту вещь или явление воплотиться, согласно созданному образу. Информационное пространство, в котором существуем все мы, содержит бесконечное количество вариантов для реализации в пространстве и времени. И каждый из этих вариантов может осуществиться, если идея, которая в нем заложена, была помещена в Единое сознание. Поэтому все, что вы выбираете и принимаете для себя, обязательно появляется в вашей жизни, ведь вы притягиваете это к себе. И мы снова говорим о непреложном законе – законе, который не действует периодически, иногда или почти всегда, но имеет свою силу и работает всегда, каждую секунду каждого часа.

Хотим мы того или нет, но каждую минуту своей жизни мы возносим своеобразные молитвы, и на все из них мы получаем ответ. Мы не можем остановить этот бесперебойный механизм: мысли и убеждения получают ответ. Это закон. Все, что составляет опыт нашей жизни, не предопределено судьбой или волей случая, а появляется из наших мыслей и убежденности в их реальности. Что бы мы ни получали – хорошее или плохое, – это всего лишь ответ на наши молитвы.

Ральф Уолдо Эмерсон писал:

И пусть колени ты не преклоняешь —

Молитвы к небу ежечасно обращаешь:

Добро и зло – чего в них только нет!

Всегда тебя услышат, на все придет ответ[23].

Вы – это ваши мысли. Вы притягиваете то, о чем думаете. Ваша жизнь – это продукт вашего мышления и веры, и ничто этого не изменит.

Есть только один способ улучшить свою жизнь – совершенствовать свое мышление!

Данный текст является ознакомительным фрагментом.

Продолжение на ЛитРес

Читайте также

«Вечная молодость» зависит от направления мыслей

«Вечная молодость» зависит от направления мыслей Геронтологи четырех стран – Норвегии, Австралии, США и Японии – объединили свои усилия, чтобы выяснить, что же именно способствует долголетию. Ученые каждой из стран подробно изучали образ жизни, условия быта, привычки,

Три выхода или вечная погоня

Три выхода или вечная погоня «Бедность не порок». Еще бы! Порок очень даже приятная штука. Поль Леотод В третьей части нашей книги мы рассмотрели различные способы борьбы с грехами, однако время от времени в головах людей возникает вопрос: «А стоит ли бороться с пороками,

ВЕЧНАЯ ПСИХОЛОГИЯ: СПЕКТР СОЗНАНИЯ

ВЕЧНАЯ ПСИХОЛОГИЯ: СПЕКТР СОЗНАНИЯ Кен Уилбер На протяжении нескольких последних десятилетий психологи, теологи и философы на Западе проявляют огромный интерес к универсальному учению о природе человека и реальности, лежащему в основе каждой значительной

ВЕЧНАЯ ФИЛОСОФИЯ

ВЕЧНАЯ ФИЛОСОФИЯ Олдос Хаксли Более двадцати пяти столетий прошло с тех пор, как впервые так называемая вечная философия получила письменное оформление; в течение всего этого времени она в той или иной форме проявлялась более или менее полно. Вечная философия говорит

Жизнь вечная

Жизнь вечная «Я знаю, я не хочу жить вечно, но мне интересно, как это было бы». * * *Представьте, у вас есть выбор: выбрали бы вы свою прогнозируемую продолжительность жизни (на сегодняшний день около 85 лет для женщин) или жили бы 122 года (самая большая официально

ВЕЧНАЯ МУДРОСТЬ ЭПИКУРА

ВЕЧНАЯ МУДРОСТЬ ЭПИКУРА Как я уже говорил, мне очень близки идеи этого греческого философа, и я нахожу их исключительно полезными для целей психотерапии. Эпикур считал, что истинная цель философии — облегчать человеческие несчастья. Но в чем их корень? Эпикур не

5.3. Существует ли вечная любовь?

5.3. Существует ли вечная любовь? Мысль о том, что эротическая любовь к одному и тому же человеку может продолжаться до самой старости, нашла отражение в стихотворении античного поэта Павла Силенциария «Стареющей подруге» (вольный перевод К. Н. Батюшкова): Краше, Филиппа,

ВЕЧНАЯ НЕВЕСТА

ВЕЧНАЯ НЕВЕСТА В части об архетипе Коры-Персефоны мы уже говорили о том, как свадьба может быть символически связана со смертью для девушки. Человеческая история оставила нам многочисленные примеры и противоположной ситуации, и они символически не менее значимы. Это

41. Чем помогает молитва и как достигнуть такого уровня гармонии, когда молитва становится состоянием любви?

41. Чем помогает молитва и как достигнуть такого уровня гармонии, когда молитва становится состоянием любви? Молитва занимает значительное место в жизни многих людей, поэтому я хочу обратить более пристальное внимание на эту часть жизни. Молитва может стать школой любви,

Вечная нежность

Вечная нежность Если ничего не помогает, если вы безуспешно перепробовали все способы, но вам не стало ни на йоту лучше, вспомните вот о чем.В каждом из нас, и в мужчинах, и в женщинах, и в нищих, и в миллионерах, есть мягкость и нежность, такая прекрасная,

Вечная игра

Вечная игра Эта игра и впрямь длится вечно! Поставьте свой душевный покой на первое место, применяйте техники из главы 10, думайте меньше, медитируйте каждый день, укрепляя привычку контекстного осознания, прислушивайтесь к тихому и спокойному блаженству настоящего

ГЛАВА 15 ВЕЧНАЯ ПРОБЛЕМА

ГЛАВА 15 ВЕЧНАЯ ПРОБЛЕМА В безмолвии ума, когда ум пребывает в молчании, первое движение приводит к постоянному возникновению вопроса: что значит весь этот проявленный мир, в котором мы все взаимно возникаем? И откуда он появляется?Это постоянство вызвано тем фактом, что

Вечная субстанция

Вечная субстанция «В начале было слово» не подразумевает, что Единое сознание появилось в результате слова. Речь идет о начале физического мира, каким мы его знаем сегодня. Очевидно, что наш физический мир когда-то начал свое существование и, несомненно, когда-то закончит,

Бестелесный разум и вечная душа

Бестелесный разум и вечная душа Разумеется, тот, кто верит в жизнь после смерти, отвергнет эти свидетельства тому, что вера в подобную жизнь – продукт мозга, или же возразит, что его религия просто отражает онтологическую реальность вселенной. Эти люди верят в жизнь после

Лик: Го́споди, поми́луй, трижды.

Еще́ мо́лимся о упокое́нии души́ усо́пшаго раба́ Бо́жия [или усо́пшия рабы́ Бо́жия], имярек, и о е́же прости́тися ему́ [или ей] вся́кому прегреше́нию, во́льному же и нево́льному.

Лик: Го́споди, поми́луй, трижды.

Я́ко да Госпо́дь Бог учини́т ду́шу его́ [или ея́], иде́же пра́веднии упокоя́ются.

Лик: Го́споди, поми́луй, трижды.

Ми́лости Бо́жия, Ца́рства Небе́снаго и оставле́ния грехо́в его́ [или ея́], у Христа́, безсме́ртнаго Царя́ и Бо́га на́шего, про́сим.

Лик: Пода́й, Го́споди.

Диакон: Го́споду помо́лимся.

Лик: Го́споди, поми́луй.

Священник глаголет молитву сию:

Бо́же духо́в и вся́кия пло́ти, сме́рть попра́вый и диа́вола упраздни́вый, и живо́т мiру Твоему́ дарова́вый: Сам, Го́споди, упоко́й ду́шу усо́пшаго раба́ Твоего́ [или усо́пшия рабы́ Твоея́] имярек, в ме́сте све́тле, в ме́сте зла́чне, в ме́сте поко́йне, отню́дуже отбеже́ боле́знь, печа́ль и воздыха́ние. Вся́кое согреше́ние, соде́янное им [или е́ю] сло́вом, или́ де́лом, или́ помышле́нием, я́ко благи́й человеколю́бец Бог, прости́, я́ко несть челове́к, и́же жив бу́дет и не согреши́т. Ты бо Еди́н кроме́ греха́, пра́вда Твоя́ пра́вда во ве́ки, и сло́во Твое́ и́стина.

Возглас: Я́ко Ты еси́ воскресе́ние и живо́т, и поко́й усо́пшаго раба́ Твоего́ [или усо́пшия рабы́ Твоея́] имярек, Христе́ Бо́же наш, и Тебе́ сла́ву возсыла́ем, со безнача́льным Твои́м Отце́м, и пресвяты́м и благи́м и животворя́щим Твои́м Ду́хом, ны́не и при́сно, и во ве́ки веко́в.

Лик: Христо́с воскре́се из ме́ртвых, / сме́ртию смерть попра́в / и су́щим во гробе́х живо́т дарова́в. [Трижды].

Священник: Сла́ва Тебе́, Христе́ Бо́же, упова́ние на́ше, сла́ва Тебе́.

Лик: Сла́ва, и ны́не: Го́споди, поми́луй, трижды. Благослови́.

И абие бывает от священника отпуст обычный:

Воскресы́й из ме́ртвых, Христо́с, и́стинный Бог наш, моли́твами Пречи́стыя Своея́ Ма́тере, преподо́бных и богоно́сных оте́ц на́ших, и всех святы́х Свои́х, ду́шу от нас преста́вльшагося раба́ Своего́ [или преста́вльшияся рабы́ Своея́] имярек, в селе́ниих святы́х всели́т, и с пра́ведными причте́т, и нас поми́лует, я́ко Благ и Человеколю́бец.

Диакон возглашает: Во блаже́нном успе́нии ве́чный поко́й пода́ждь, Го́споди, усо́пшему рабу́ Твоему́ [или усо́пшей рабе́ Твое́й] имярек, и сотвори́ ему́ [или ей] ве́чную па́мять.

Клир поет: Ве́чная па́мять.

Посем клир поет тропари сия, глас 8:

Земле́, зи́нувши, / приими́ от тебе́ созда́ннаго [или созда́нную] / руко́ю Бо́жиею пре́жде, / па́ки же возвра́щшася [или возвра́щшуся] к тебе́ ро́ждшей: / е́же бо по о́бразу Созда́тель прия́т, / ты же приими́ те́ло твое́.

Я́коже рекл еси́, Го́споди, Ма́рфе, / Аз есмь воскресе́ние; / де́лом сло́во испо́лнил еси́, / из а́да призва́в Ла́заря, / си́це и раба́ Твоего́ [или рабу́ Твою́] / от а́да воздви́гни, Человеколю́бче.

Духо́внии мои́ бра́тие и спо́стницы, / не забу́дите мене́, егда́ мо́литеся, / но зря́ще мой гроб / помина́йте мою́ любо́вь и моли́те Христа́, / да учини́т дух мой с пра́ведными.

Конец последованию погребения усопших во дни Светлыя недели.

Диакон: Благослови́, влады́ко.

Священник: Благослове́н Бог наш всегда́, ны́не и при́сно, и во ве́ки веко́в.

Чтец: Ами́нь. Трисвятое. Пресвята́я Тро́ице: О́тче наш: Я́ко Твое́ есть Ца́рство: Чтец: Ами́нь. Го́споди, поми́луй, 12. Прииди́те, поклони́мся: трижды.

Таже псалом 90.

Живы́й в по́мощи Вы́шняго, в кро́ве Бо́га небе́снаго водвори́тся. Рече́т Го́сподеви: засту́пник мой еси́ и прибе́жище мое́, Бог мой, и упова́ю на Него́. Я́ко Той изба́вит тя от се́ти ло́вчи, и от словесе́ мяте́жна, плещма́ Свои́ма осени́т тя, и под криле́ Его́ наде́ешися, ору́жием обы́дет тя и́стина Его́. Не убои́шися от стра́ха нощна́го, от стрелы́ летя́щия во дни, от ве́щи во тьме преходя́щия, от сря́ща и бе́са полу́деннаго. Паде́т от страны́ твое́й ты́сяща, и тьма одесну́ю тебе́, к тебе́ же не прибли́жится, оба́че очи́ма твои́ма смо́триши и воздая́ние гре́шников у́зриши. Я́ко Ты, Го́споди, упова́ние мое́; Вы́шняго положи́л еси́ прибе́жище твое́. Не прии́дет к тебе́ зло, и ра́на не прибли́жится телеси́ твоему́, я́ко А́нгелом Свои́м запове́сть о тебе́, сохрани́ти тя во всех путе́х твои́х. На рука́х во́змут тя, да не когда́ преткне́ши о ка́мень но́гу твою́; на а́спида и васили́ска насту́пиши, и попере́ши льва и зми́я. Я́ко на Мя упова́, и изба́влю и́; покры́ю и́, я́ко позна́ и́мя Мое́. Воззове́т ко Мне, и услы́шу его́, с ним есмь в ско́рби, изму́ его́ и просла́влю его́, долгото́ю дней испо́лню его́ и явлю́ ему́ спасе́ние Мое́.

Православная молитва перед сном

Первая молитва перед сном:

В руце Твои, Господи Иисусе Христе, Боже мой, предаю дух мой: Ты же мя благослови, Ты мя помилуй и живот вечный даруй ми. Аминь.

Вторая молитва перед сном (вариант):

Господи Боже наш, еже согреших во дни сем словом, делом и помышлением, яко Благ и Человеколюбец прости ми. Мирен сон и безмятежен даруй ми. Ангела Твоего хранителя посли, покрывающа и соблюдающа мя от всякаго зла, яко Ты еси хранитель душам и телесем нашим, и Тебе славу возсылаем, Отцу и Сыну и Святому Духу, ныне и присно и во веки веков. Аминь.

Третья молитва перед сном (вариант):

Господи Боже наш, в Негоже веровахом, и Егоже имя паче всякаго имене призываем, даждь нам, ко сну отходящим, ослабу души и телу, и соблюди нас от всякаго мечтания, и темныя сласти кроме; устави стремление страстей, угаси разжжения востания телеснаго. Даждь нам целомудренно пожити делы и словесы; да добродетельное жительство восприемлюще, обетованных не отпадем благих Твоих, яко благословен еси во веки. Аминь.

Молитва пред сном Святого Макария Великого:

Текст молитвы вечная

Боже вечный и Царю всякаго создания, сподобивый мя даже в час сей доспети, прости ми грехи, яже сотворих в сей день делом, словом и помышлением, и очисти, Господи, смиренную мою душу от всякия скверны плоти и духа. И даждь ми, Господи, в нощи сей сон прейти в мире, да востав от смиреннаго ми ложа, благоугожду пресвятому имени Твоему, во вся дни живота моего, и поперу борющия мя враги плотския и безплотныя. И избави мя, Господи, от помышлений суетных, оскверняющих мя, и похотей лукавых. Яко Твое есть царство, и сила и слава, Отца и Сына и Святаго Духа, ныне и присно и во веки веков. Аминь.

Молитвы о усопших

Чин литии, совершаемой мирянином дома и на кладбище

Молитвами святых отец наших, Господи Иисусе Христе, Боже наш, помилуй нас. Аминь.

Слава Тебе, Боже наш, слава Тебе.

Царю Небесный, Утешителю, Душе истины, Иже везде сый и вся исполняяй, Сокровище благих и жизни Подателю, прииди и вселися в ны, и очисти ны от всякия скверны, и спаси, Блаже, души наша.

Святый Боже, Святый Крепкий, Святый Безсмертный, помилуй нас. (Читается трижды, с крестным знамением и поясным поклоном.) Слава Отцу и Сыну и Святому Духу, и ныне и присно и во веки веков. Аминь.

Молитва ко Пресвятой Троице

Пресвятая Троице, помилуй нас; Господи, очисти грехи наша; Владыко, прости беззакония наша; Святый, посети и исцели немощи наша, имене Твоего ради. Господи, помилуй. (Трижды) Слава Отцу и Сыну и Святому Духу и ныне и присно и во веки веков. Аминь.

Отче наш, Иже еси на небесех! Да святится имя Твое, да приидет Царствие Твое, да будет воля Твоя, яко на небеси и на земли. Хлеб наш насущный даждь нам днесь; и остави нам долги наша, якоже и мы оставляем должником нашим; и не введи нас во искушение, но избави нас от лукаваго.

Господи, помилуй (12 раз).

Приидите, поклонимся Цареви нашему Богу. ( Поклон)

Приидите, поклонимся и припадем Христу, Цареви нашему Богу. ( Поклон)

Приидите, поклонимся и припадем Самому Христу, Цареви и Богу нашему. (Поклон)

Живый в помощи Вышняго, в крове Бога Небеснаго водворится. Речет Господеви: Заступник мой еси, и Прибежище мое, Бог мой, и уповаю на Него. Яко Той избавит тя от сети ловчи и от словесе мятежна. Плещма Своима осенит тя, и под криле Его надеешися. Оружием обыдет тя истина Его, не убоишися от страха нощнаго, от стрелы летящия во дни, от вещи во тьме преходящия, от сряща и беса полуденнаго. Падет от страны твоея тысяща, и тмa одесную тебе, к тебе же не приближится. Обаче очима твоима смотриши, и воздаяние грешников узриши. Яко Ты, Господи, упование мое, Вышняго положил еси прибежище твое. Не приидет к тебе зло, и рана не приближится телеси твоему. Яко ангелом Своим заповесть о тебе, сохранити тя во всех путех твоих. На руках возмут тя, да не когда преткнеши о камень ногу твою. На аспида и василиска наступиши, и попереши льва и змия. Яко на Мя упова, и избавлю и; покрыю и, яко позна имя Мое. Воззовет ко Мне, и услышу его; с ним есмь в скорби изму его, и прославлю его; долготою дней исполню его, и явлю ему спасение Мое.

Слава Отцу и Сыну и Святому Духу, и ныне и присно и во веки веков. Аминь. Аллилуиа, аллилуиа, аллилуиа, слава Тебе, Боже ( Трижды).

Тропарь, глас 4-й

Со духи праведных скончавшихся душу раба Твоего (рабы Твоея) , Спасе, упокой, сохраняя и (ю) во блаженной жизни, яже у Тебе, Человеколюбие.

В покоищи Твоем, Господи, идеже вси святии Твои упокоеваются, упокой и душу раба Твоего, яко Един еси Человеколюбец.

Слава Отцу и Сыну и Святому Духу.

Ты еси Бог, сошедый во ад, и узы окованных разрешивый, Сам и душу раба Твоего упокой.

И ныне и присно и во веки веков.

Едина чистая и непорочная Дево, Бога без семене рождшая, моли спастися душе его (ея) .

Седален, глас 5-й

Покой, Спасе наш, с праведными раба Твоего (рабу Твою) , и сего (сию) всели во дворы Твоя, якоже есть писано, презирая, яко Благ, прегрешения его (ея) вольная и невольная, и вся яже в ведении и не в ведении, Человеколюбче.

Со святыми упокой, Христе, душу раба Твоего (рабы Твоея) , идеже несть болезнь, ни печаль, ни воздыхание, но жизнь безконечная.

Сам Един еси Безсмертный, сотворивый и создавый человека, земнии убо от земли создахомся, и в землю туюжде пойдем, якоже повелел еси, Создавый мя, и рекий ми: яко земля еси, и в землю отъидеши, аможе вси человецы пойдем, надгробное рыдание творяще песнь: аллилуиа, аллилуиа, аллилуиа.

Честнейшую Херувим и славнейшую без сравнения Серафим, без истления Бога Слова рождшую, сущую Богородицу Тя величаем.

Слава Отцу и Сыну и Святому Духу, и ныне и присно и во веки веков. Аминь.

Господи, помилуй (трижды), благослови.

Молитвами святых отец наших , Господи Иисусе Христе, Сыне Божий помилуй нас.

Во блаженном успении вечный покой подаждь, Господи, усопшему рабу Твоему (усопшей рабе Твоея) (имя), и сотвори ему (ей) вечную память.

Вечная память ( трижды).

Душа его (ея) во благих водворится, и память его (ея) в род и род.

Из книги
«Полный православный молитвослов для мирян»
2-е изд., исп. и доп. М.: Сретенский монастырь; «Новая книга»; «Ковчег»
, 1998 г.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector