Молитва о путешествующих николаю чудотворцу читать

Молитва свт. Николаю Чудотворцу о благополучии в пути

О святителю Христов Николае! Услыши нас, грешных раб Божиих (имена), молящихся тебе, и моли о нас, недостойных, Содетеля нашего и Владыку, милостива к нам сотвори Бога нашего в нынешнем житии и в будущем веце, да не воздаст нам по делом нашим, но по Своей благости воздаст нам.
Избави нас, угодниче Христов, от зол, находящих на нас, и укроти волны страстей и бед, возстающих на нас, да ради святых твоих молитв не обымет нас напасть и не погрязнем в пучине греховней и в тине страстей наших.
Моли, святителю Николае, Христа Бога нашего, да подаст нам мирное житие и оставление грехов, душам же нашим спасение и велию милость, ныне и присно, и во веки веков.

Молитва ко Пресвятой Богородице собирающегося в дорогу

О Пресвятая Владычице моя, Дево Богородице, Одигитрие, покровительнице и упование спасения моего! Се в путь, мне предлежащий, ныне хощу отлучитися и на время сие вручаю Тебе, премилосердой Матери моей, душу и тело мое, вся умныя моя и вещественныя силы, всего себе вверяя в крепкое Твое смотрение и всесильную Твою помощь. О благая спутнице и защитнице моя! Усердно молю Тя, да не ползок путь мой сей будет, руководствуй мя на нем, и направи его, Всесвятая Одигитрие, якоже Сама веси, ко славе Сына Твоего, Господа моего Иисуса Христа, буди ми во всем помощнице, наипаче же в сем дальнем и многотрудном путешествии соблюди мя под державным покровом Твоим от всяких находящих бед и скорбей, от враг видимых и невидимых, и моли о мне, Госпоже моя, Сына Твоего Христа Бога нашего, да послет в помощь мне Ангела Своего мирна, верна наставника и хранителя, да якоже древле даровал есть рабу Своему Товии Рафаила, на всяком месте и во всякое время хранивша его в пути от всякаго зла: тако и мой путь благополучно управив и сохранив мя небесною силою, – здрава да возвратит мя, мирна и всецела к жилищу моему во славу имени Своего Святаго, славяща и благословяща Его во вся дни живота моего и Тебе величающа ныне и присно, и во веки веков. Аминь.

Молитва водителя

Боже Всеблагий и Всемилостивый, все охраняяй Своею милостию и человеколюбием, смиренно молю Тя: предстательством Богородицы и всех святых сохрани от внезапной смерти и всякой напасти меня, грешнаго, и вверенных мне человек и помози невредимым доставляти, каждого по его потребе.
Боже милостивый! Избави меня от злаго духа лихачества, нечистой силы алкоголизма, вызывающих несчастия и внезапную смерть без покаяния.
Спаси и помоги мне, Господи, с чистой совестию дожить до глубокой старости без бремени убитых и искалеченных по моему нерадению людей, и да прославится имя Твое святое, ныне и присно, и во веки веков. Аминь.

Молитва перед отправлением в плавание

Владыко Господи Иисусе Христе, Боже наш, вместе со святыми Своими учениками и апостолами плававший, бурный ветер утишивший и повелением Своим волны на море успокоивший! Сам, Господи, и нам сопутствуй в плавании, всякий бурный ветер утиши и будь Помощником и Заступником, ибо Ты Бог Благий и любящий человеков, и Тебе славословие приносим, Отцу и Сыну и Святому Духу, ныне и присно и во веки веков. Аминь.

Молитва перед воздушным путешествием

Владыко Господи Иисусе Христе, Боже наш, стихиям повелеваяй и вся горстию содержай, Егоже бездны трепещут и Емуже звезды присутстуют. Вся тварь Тебе служит, вся послушают, вся Тебе повинуются.Вся можеши: сего ради вся милуеши, Преблагий Господи. Тако и ныне убо, Владыко, рабов Твоих сих (имена) моления теплыя приемля, благослови путь их и воздушное шествие, запрещаябурям же и ветром противным и лодию воздушную целу и невредиму соблюдая. Спасительное и небурное по воздуху превождение им даруй и благое намерение совершившим им, весело во здравии и в мире возвратитися благоизволи. Ты бо еси Спас и Избавитель, и всех благих небесных и земных Податель, и Тебе славу возсылаем со Безначальным Твоим Отцем и Пресвятым Духом, ныне и присно и во веки веков. Аминь.

О, всесвятый Николае, угодниче преизрядный Господень, теплый наш заступниче, и везде в скорбех скорый помощниче! Помози мне грешному и унылому в настоящем сем житии, умоли Господа Бога даровати ми оставление всех моих грехов, елико согреших от юности моея, во всем житии моем, делом, словом, помышлением и всеми моими чувствы; и во исходе души моея помози ми окаянному, умоли Господа Бога, всея твари Содетеля, избавити мя воздушных мытарств и вечного мучения: да всегда прославляю Отца и Сына и Святаго Духа, и твое милостивное предстательство, ныне и присно и во веки веков. Аминь.

Тропарь, глас 4

Правило веры и образ кротости, воздержания учителя яви тя стаду твоему яже вещей истина; сего ради стяжал еси смирением высокая, нищетою богатая, отче священноначальниче Николае, моли Христа Бога спастися душам нашим.

Кондак, глас 3

В Мирех, святе, священнодействитель показался еси: Христово бо, преподобне, Евангелие исполнив, положил душу твою о людех твоих, и спасл еси неповинныя от смерти; сего ради освятился еси, яко великий таинник Божия благодати.

Молитвы о путешествующих: Молитва о путешествующих, Молитва ко Пресвятой Богородице «Скоропослушнице», Молитва святителю Николаю, Преподобным Кириллу и Марии родителям преподобного Сергия Радонежского, Святому великомученику Прокопию, Святым сорока мученикам Севастийским. Молитвы путешествующих .

Молитва о путешествующих

Тропарь, глас 2

Путь и истина сый, Христе, спутника Ангела Твоего рабом Твоим ныне, якоже Товии иногда, посли сохраняюща, и невредимых, к славе Твоей, от всякаго зла во всяком благополучии соблюдающа, молитвами Богородицы, Едине Человеколюбче.

Кондак, глас 2

Луце и Клеопе во Еммаус спутешествовавый, Спасе, сшествуй и ныне рабом Твоим, путешествовати хотящим, от всякаго избавляя их злаго обстояния: вся бо Ты, яко Человеколюбец, можеши хотяй.

Молитва

Господи Иисусе Христе Боже наш, истинный и живый путю, состранствовати мнимому Твоему отцу Иосифу и Пречистей Ти Деве Матери во Египет изволивый, и Луце и Клеопе во Еммаус спутешествовавый! И ныне смиренно молим Тя, Владыко Пресвятый, и рабом Твоим сим Твоею благодатию спутешествуй. И якоже рабу Твоему Товии, Ангела Хранителя и наставника посли, сохраняюща и избавляюща их от всякаго злаго обстояния видимых и невидимых врагов, и ко исполнению заповедей Твоих наставляюща, мирно же и благополучно и здраво препровождающа, и паки цело и безмятежно возвращающа; и даждь им все благое свое намерение ко благоугождению Твоему благополучно в славу Твою исполнити. Твое бо есть, еже миловати и спасати нас, и Тебе славу возсылаем со Безначальным Твоим Отцем и со Пресвятым и Благим и Животворящим Твоим Духом, ныне и присно и во веки веков. Аминь.

Молитва ко Пресвятой Богородице «Скоропослушнице»

Преблагословенная Владычице, Приснодево Богородице, Бога Слова паче всякаго слова на спасение наше рождшая, и благодать Его преизобильно паче всех приявшая, море явльшаяся Божественных дарований и чудес приснотекущая река, изливающая благость всем, с верою к Тебе прибегающим! Чудотворному Твоему образу припадающе, молимся Тебе всещедрей Матери Человеколюбиваго Владыки: удиви на нас пребогатыя милости Твоя и прошения наша, приносимая Тебе, Скоропослушнице, ускори исполнити все, еже на пользу во утешение и спасение, коемуждо устрояющи. Посети, Преблагая, рабы Твоя благодатию Твоею, подаждь недугующим цельбу и совершенное здравие, обуреваемым тишину, плененным свободу и различными образы страждущих утеши. Избави, Всемилостивая Госпоже, всяк град и страну от глада, язвы, труса, потопа, огня, меча и иныя казни временныя и вечныя, Матерним Твоим дерзновением отвращающи гнев Божий: и душевнаго расслабления, обуревания страстей и грехопадений свободи рабы Твоя, яко да непреткновенно во всяком благочестии поживше в сем веце, и в будущем вечных благ сподобимся благодатию и человеколюбием Сына Твоего и Бога, Емуже подобает всякая слава, честь и поклонение со Безначальным Его Отцем и Пресвятым Духом ныне и присно и во веки веков. Аминь.

Молитва святителю Николаю

О, всесвятый Николае, угодниче преизрядный Господень, теплый наш заступниче, и везде в скорбех скорый помощниче! Помози мне грешному и унылому в настоящем сем житии, умоли Господа Бога даровати ми оставление всех моих грехов, елико согреших от юности моея, во всем житии моем, делом, словом, помышлением и всеми моими чувствы; и во исходе души моея помози ми окаянному, умоли Господа Бога, всея твари Содетеля, избавити мя воздушных мытарств и вечного мучения: да всегда прославляю Отца и Сына и Святаго Духа, и твое милостивное предстательство, ныне и присно и во веки веков. Аминь.

Тропарь, глас 4

Правило веры и образ кротости, воздержания учителя яви тя стаду твоему яже вещей истина; сего ради стяжал еси смирением высокая, нищетою богатая, отче священноначальниче Николае, моли Христа Бога спастися душам нашим.

Кондак, глас 3

В Мирех, святе, священнодействитель показался еси: Христово бо, преподобне, Евангелие исполнив, положил душу твою о людех твоих, и спасл еси неповинныя от смерти; сего ради освятился еси, яко великий таинник Божия благодати.

Преподобным Кириллу и Марии, родителям преподобного Сергия Радонежского

О раби Божии, схимонаше Кирилле и схимонахине Марие! Внемлите смиренному молению нашему. Аще бо временное житие ваше скончали есте, но духом от нас не отступаете, присно по заповедем Господним шествовати нас научающе и крест свой терпеливо носити нам пособствующе. Се бо вкупе со преподобным и богоносным отцем нашим Сергием, вашим возлюбленным сыном, дерзновение ко Христу Богу и ко Пречистой Его Матери стяжали есте. Темже и ныне будите молитвенницы и ходатаи о нас, недостойных рабах Божиих (имена). Будите нам заступницы крепции, да верою живуще, заступлением вашим сохраняеми, невредими от бесов и от человек злых пребудем, славяще Святую Троицу, Отца и Сына и Святаго Духа, ныне и присно и во веки веков. Аминь.

Святому великомученику Прокопию

О святый страстотерпче Христов Прокопие! Услыши нас грешных, предстоящих ныне пред Святою иконою твоею и умильно молящих тя: помолимся о нас (имена) к Иисусу Христу Богу нашему и Его рождшей Матери, Владычице нашей Богородице, еже отпустити нам согрешения наша, яже содеяхом. Испроси у Господа к пользе душевней и телесней милость, мир, благословение, во еже избавитися нам всем в день судный страшный, шуия части спастися, стати же одесную со избранными Его к наследию Царствия Небеснаго, яко Тому подобает всякая слава, честь и поклонение со Безначальным Его Отцем и Пресвятым и Благим и Животворящим Его Духом, ныне и присно и во веки веков. Аминь.

Святым сорока мученикам Севастийским

О страстотерпцы Христовы, во граде севастийстем мужественно пострадавшии, к вам, яко молитвенникам нашим, усердно прибегаем и просим: испросите у Всещедраго Бога прощение согрешений наших и жития нашего исправление, да в покаянии и нелицемерней любви друг ко другу поживше, со дерзновением предстанем страшному судищу Христову и вашим предстательством одесную Праведного Судии предстанем. Ей, угодницы Божии, будите нам, рабам Божиим (имена), защитницы от всех враг видимых и невидимых, да под кровом святых ваших молитв избавимся от всех бед, зол и напастей до последнего дне жизни нашея, и тако прославим Великое и Достопокланяемое имя Вседетельныя Троицы, Отца и Сына и Святаго Духа, ныне и присно и во веки веков. Аминь.

Молитвы путешествующих .

Молитва о путешествующих николаю чудотворцу читать

Практически все люди периодически совершают поездки, начиная с путешествий в другие страны и заканчивая выездом на дачу. Дорога представляет собой опасность, причем неважно, имеется в виду полет на самолете и езда на авто. Молитва о путешествующих является мощным оберегом, который защитит в сложных ситуациях.

Православные молитвы о путешествующих

Собираясь в дорогу, многие люди начинают переживать, чтобы все удачно сложилось, не возникло никаких проблем и тем более аварий. Чтобы обезопасить себя от неприятностей, можно обращаться за помощью к Высшим силам. Молитва путешествующим в дорогу может быть прочитана на самого себя, а еще ее могут использовать близкие люди, которые переживают за тех, кто отправляется в дорогу. Оба варианты являются приемлемыми и эффективными, если текст читается от чистого сердца.

Молитва о странствующих и путешествующих должна произноситься согласно ряду правил:

  1. Важно не просто читать священный текст, но и понимать его смысл. Рекомендуется предварительно разобраться в значении каждого слова.
  2. Лучше всего читать молитву в одиночестве перед образами святых, чтобы ничего не мешало общению с Высшими силами.
  3. Если текст запомнить сложно, то можно его переписать и читать с листа.

Молитва святителю Николаю о путешествующих

Помощником для тех, кто отправляется в дорогу, может стать Николай Угодник. Еще при своей земной жизни святой спас моряков, на пути которых возник ужасный шторм. С тех пор его считают защитником путешественников. Уже не одно столетие к нему обращаются люди, которым предстоит дальняя дорога. Молитва о путешествующих детях используется матерями, которые хотят, чтобы с их ребенком все было хорошо. Есть несколько рекомендаций, как лучше обращаться к святому Николаю Чудотворцу.

  1. Перед тем как отправлять в дорогу необходимо посетить храм, поставить возле образа святого свечу и прочитать молитву. Можно обратиться к нему своими словами, говоря от чистого сердца и души.
  2. Если нет возможности сходить в церковь, тогда можно помолиться перед образом дома. Сначала возле иконы зажгите три церковных свечи и три раза повторите представленный ниже текст.
  3. Молитва Николаю Угоднику о путешествующих может быть произнесена близкими людьми, которые хотят защитить своего родственника или друга в пути.
  4. Священнослужители рекомендуют взять с собой в дорогу акафист святителя Николы.
  5. Если текст молитвы запомнить сложно, перепишите его на лист бумаги и читайте при необходимости. Лучше всего держать его рядом с собой, например, в кармане или сумке.

Молитва о путешествующих николаю чудотворцу читать

Молитва Пресвятой Богородице «Одигитрии» о путешествующих

Указанный образ Божьей Матери почитают с начала XII века. Его название в переводе означает – «Путеводительница», поэтому такая икона есть в доме людей, деятельность которых связана с частыми переездами. Молитва «Одигитрии» о путешествующих поможет избежать несчастий и разных проблем. Представленный текст нужно прочитать перед выездом, а еще его можно повторять в дороге, если возникло такое желание.

Молитва о путешествующих николаю чудотворцу читать

Молитва о путешествующих на самолете

Огромное количество людей испытывает страх перед поездками на самолете, причем у некоторых это превращается в фобию. Бывают ситуации, когда нет возможности выбрать другой способ передвижения и тогда можно обратиться к Высшим силам, чтобы те оберегали в дороге. Молитвы о путешествующих по воздуху заряжают человека позитивной энергией и дают осознание нахождения под надежной защитой. Представленный текст необходимо три раза прочитать перед дорогой, многократно перекреститься и поклонившись.

Молитва о путешествующих николаю чудотворцу читать

Молитва о путешествующих на автомобиле

Согласно статистике количество ДТП с каждым годом растет, причем причины аварий самые разнообразные. Молитва о путешествующих на машине помогает уберечь себя от опрометчивых решений, глупости других и разных неприятных случайностей. Кроме этого, представленный текст подразумевает прошение за других людей, которые могут пострадать от автомобиля. Молитва о путешествующих должна произноситься водителем, который берет на себя ответственность не только за себя, но и окружающих.

Молитва о путешествующих николаю чудотворцу читать

Молитва путешествующим на поезде

Многие считают поездки на поезде самыми безопасными, но при этом в дороге могут произойти разные неприятности, например, кражи, хулиганство и так далее. Молитва дорожная о путешествующих помогает защититься от подобных проблем и с успехом вернуться обратно. Важно произносить представленный текст вдумчиво, вкладывая в каждое слово свою веру и благодарность. В дорогу рекомендуется переписать текст и повторять его несколько раз.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector